poniedziałek, 21 marca 2011

Tylko spójrzcie!

Tylko kliknijcie.
Kto powiedział, że bobem tonka można wyłącznie pachnieć? Słodko-korzenne cudo nadaje się również do spożycia. Chrzanić kumarynę! ;)

Przepis na "krem bawarski z dodatkiem ziarna tonka" prosto z bloga Pistachio.

...i właśnie pociekła mi ślinka. :)

7 komentarzy:

  1. Chętnie bym spróbowała :) Jeśli smakuje tak jak pachnie to rzeczywiście chrzanić kumarynę :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Więc jesteśmy już dwie. :) Niestety , nie ruszając się z Pl, tonkę można kupić dzięki ofercie tylko jednej hurtowni, w Warszawie. W cenie 46 zł za 65 gram.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dasz adres? Bo mnie kusi :D moze jakoś się dogadam żeby przysłali do 3miasta :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Proszę bardzo: Lamonde Foods, Warszawa, ul. Marywilska 26, tel. 22 590 10 90.
    Ale podobno w kwietniu mają zainaugurować działalność swojego sklepu internetowego, o tutaj:
    http://www.lamondefoods.pl/
    Więc na Twoim miejscu wstrzymałabym się z zamówieniem; kto wie, jakie jeszcze cudeńka mogą mieć w ofercie? ;)

    OdpowiedzUsuń
  5. Dziękuję Ci dobra kobieto! Do kwietnia wytrzymam chyba :D Byleby tylko nie mieli za dużo cudeniek, bo będzie ciężko :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Kocham tonkę, jeśli widzę w składzie to zawsze jestem chętna do testów;) Idę zobaczyć co też z tonką można uwarzyć ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Dominiko - cała przyjemność po mojej stronie. Też się na pewno skuszę, więc klientów im nie zabraknie. No i pełna zgoda z cudeńkami, ale sprawdzić zawsze warto. ;)

    Skarbku -też ją bardzo lubię. :) Można uwarzyć, można; w zasadzie to samo, co z wanilią, bo tonka ma być jej tańszym zamiennikiem [faktycznie, jeśli laski wanilii kupujemy za pośrednictwem któregoś z rodzimych producentów przypraw; jeśli inaczej, można dyskutować; ale cena z Lamonde nie dziwi - brak konkurencji]. Od ciasteczek po ryby. :)

    OdpowiedzUsuń

>
Komentarze (<$BlogItemCommentCount$> )