czwartek, 29 kwietnia 2010

Tort 'American Beauty'

...bo z płatkami róż. :) Przepis nań znajduje się TUTAJ. [Kwestia Smaku to pozycja więcej niż kultowa! ;) ] Jedyne zmiany, jakich dokonałam, to: redukcja ilości cukru pudru w kremie do mniej niż 2/3 szklanki, dodanie do konfitury malinowej (bez zmniejszania jej ilości) dwóch łyżek płatków róży smażonych w cukrze, pieczenie w tortownicy okrągłej, o podanej średnicy oraz - uwaga, przyznaję się do przegranej! - przygotowanie dwóch identycznych blatów z ciasta; po prostu jednego za żadne skarby nie udało się przekroić w sposób estetyczny. :) Aha! i róża do ozdoby była tylko jedna.

Całość może nie wyszła aż tak efektowna, jak na oryginalnych zdjęciach, ale zapewniam, bardzo pyszna!



Smacznego!
___
Dziś pachnę Ambre Russe od Parfum d'Empire.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

>
Komentarze (<$BlogItemCommentCount$> )